news

sábado, 29 de septiembre de 2012

Exposición de Sharon Kallis

El Centre d’Art Contemporani i Sostenibilitat (CACiS) El Forn de la Calç de Calders


Es complau en convidar-vos a la inauguració de l’exposició Decay/Growth Studies from Nature , Decaure /Germinar Estudis de la Natura , Inauguració el divendres  5 d’octubre  a les 19:30 ,Amb l’actuació de la banda, Legion of Flying Monkeys Horn or Orchestra , del 7 d'octubre al 23 de febrer 

viernes, 28 de septiembre de 2012

David Gowman a l'escola de música de Navarcles


Tota l'escola des els més petits fins als grans vam poder gaudir de la original conversa i música de David Gowman. Ell els hi va mostrar els instruments que portava i va parlar de com els ha fet. Instruments 100% fets amb materials naturals, fustes de Canadà d'on ell és , amb un so que recorda músiques ètniques els alumnes poc a poc van anar participant , un ritme imparable la tarde va finalitzar amb una mena de "Jam session" de improvisació on tots vam poder vibrar amb aquests únics instruments de David Gowman. 

martes, 25 de septiembre de 2012

Primer dia del workshop amb Sharon Kallis

Una vegada presentats i desprès d'anar a Torrecabota els alumnes de Suso Espai i la seva professora  Fina  han gaudit de la seva primera classe amb l'artista Sharon Kallis , el seu primer contacte amb CACiS i la natura que l'envolta. 


lunes, 24 de septiembre de 2012

Sharon en CACiS

http://sharonkallis.com/2012/09/24/shifting-terraine/
El calor esta siendo una dificultat para ella unido a los talleres que va a realizar con los alumnos de Suso Espai todo junto un reto para ella que con una vegetación sin agua le obliga a realizar un trabajo muy distinto al que hizo en el 2010 .
Esperamos que pronto llueva y ella se sienta del todo feliz en un entorno mucho más agradable .

jueves, 20 de septiembre de 2012

Natura ésCultura




La Fundació Setba organitza amb CACiS El forn de la Calç i Susoespai uns tallers durant dues setmanes del dimarts 25 al divendres 28de setembre i del 2 al 5 d’octubre. L’artista Sharon Kallis (Vancouver) i  persones que conviuen amb malalties mentals treballaran amb contacte directe amb la natura per la realització d’un obra  de Land Art. 


El treball de Sharon , becada aquest 2012 per CACiS per la realització de la seva exposició que inaugura el dijous dia 5 d’octubre, esta sempre relacionat amb el medi natural cercant formes de gran valor artístic de caràcter efímer i elaborat amb materials naturals que són en molts casos plantes invasives . http://sharonkallis.com/



L’Associació SUSOESPAI – CREACIÓ I SALUT MENTAL és una entitat sense ànim de lucre, que vol apropar els museus d’art a l’àmbit de la salut mental mitjançant la pràctica artística.
El SUSOESPAI: és un centre permanent de creació artística per a persones que conviuen amb un trastorn mental i que són usuàries de la Xarxa de Salut Mental de Catalunya. http://www.susoespai.org/

La Fundació Setba és una entitat privada sense ànim de lucre constituïda el 23 de desembre de 2009 a Barcelona. Els 3 objectius fundacionals, que són els eixos de l'activitat de la Fundació, són: la promoció de l’art i la cultura perquè arribin al màxim de persones possible; la vetlla per l’atenció integral de persones en risc d’exclusió social o amb possibilitats de patir-ne; i la preservació i millora del medi ambient i la qualitat de vida. http://www.fundaciosetba.org/

El projecte comporta: 
·         Treballar la convivència: entre ells, amb l’artista, el personal de SETBA, de Cacis i el vídeo artista que anirà enregistrant el projecte i el personal de Susoespai.
·         Treballar en equip, per anar més enllà de la pròpia individualitat. Compartir, coordinar-se, crear consciència de grup i sumar esforços per assolir un objectiu comú
·         Donar importància a la idea d’aprendre participant: la presa de decisions en les activitats requerirà d’un temps de diàleg i debat, per trencar la passivitat en què molts participants solen viure.

El fet d’estar situats en un mas en mig del bosc,permetrà submergir-se en aquest medi natural,viure-hi i viure’l amb els cinc sentits; percebre intensament el cicle natural (cicle solar, la nit,el clima, els sons…) i gaudir del silenci, deixant enrere els sorolls i l’estrès de la ciutat.
Paral·lelament a l’experiència amb l’artista, es portaran a terme tallers de pintura i escriptura de la mà dels professionals del CACiS i deSusoespai.



miércoles, 19 de septiembre de 2012

David Gowman a punt d'acabar el seu corn


El seu treball constant es veu en com avança en el seu corn . Durant aquests 10 dies ha elaborat els cartell amb els pasos del seu procés i ara esta en el 5é mentre ha buidat i la fusta de la branca del pi que ha tingut durant els dos anys a l'espera de que ell el fes un instrument de vent.

viernes, 7 de septiembre de 2012

David Gowman llegó a CACiS


Primers dies David inicia el seu treball relacionat en la construcció d'un instrument fet amb fusta de pi, una branca que ha estat durant dos anys a CACiS en el procés d'assecatge i que ara l'artista pot treballar. Cada dia pinta un poster on ens ensenya el camí que esta seguint i que culminarà amb l'instrument musical de vent finalitzat.

sábado, 1 de septiembre de 2012

Imágenes de Aureline Roy



















Durante la residencia de Aureline Roy podemos destacar las imágenes que la misma artista nos ha facilitado como una muestra de las más apreciadas por ella. Muchas imágenes y buenos momentos donede acompañada de los tres fotógrafos ,Charlotte Imbault , Johann Maheut y Irene Vendrell han podido detener el tiempo en fragmentos de gran valor artístico y documental .